Yemek Borusu Yanması Bitkisel Tedavisi
20 Temmuz 2024

Yemek Borusu Yanması Bitkisel Tedavisi

Yemek Borusu Yanması ve Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Yemek borusu yanması, sık karşılaşılan şikayetler arasında yer alır. Genellikle mide yanması ile birlikte görülür ve yemek yedikten sonra mideye giren besinlerin mide asidini artırması durumu tetikler. Midede bulunan asidin yemek borusuna doğru ilerlemesi sonucunda yemek borusunda yanma hissi ortaya çıkar. Reflü olarak tanımlanan bu hastalıkta hazımsızlık, karın ağrısı ve ağıza acı su gelmesi gibi şikayetler görülür.

Bu süreç içerisinde ağızda acı bir tat ortaya çıkar ve ses kısıklığına neden olabilir. Yemek borusu yanmasının bitkisel tedavi süreçlerinde kişinin öncelikle doktora gitmesi ve altındaki nedenlerin araştırılması önemlidir. Tıbbi tedavinin yanı sıra uygulanacak bitkisel tedavi ile şikayetler azaltılabilir. Mide asidinin yemek borusunda doku hasarına neden olması sonucu boğazda gıcıklanma, boğaz tıkanıklığı ve nefes alma problemleri ortaya çıkabilir. Bu sebepten dolayı vakit kaybetmeden tedavi edilmesi gerekir. Bu süreçte kişinin beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi de faydalıdır.

Yemek borusu yanmasının bitkisel tedavi sürecinde kişinin günde en az 4 litre su tüketmesi önemlidir.

Yemek Borusu Yanmasına Bitkisel Tedavi Uygulamaları

Soğan

Yemek borusu yanmasının tedavi edilmesi üzerine yapılan araştırmalara göre soğan oldukça faydalıdır. Soğanın özellikle çiğ olarak tüketilmesinin birçok faydası bulunmaktadır. Bu süreç içerisinde kaynatılarak suyunun tüketilmesinin yemek borusu yanmasında fayda sağladığı bilinmektedir. Ancak suyunu tüketemeyen kişilerin salata veya yemeğin yanında çiğ olarak tüketmesi de oluşan şikayetlerin giderilmesinde son derece etkilidir.

Sarımsak

Sık karşılaşılan şikayetler arasında yer alan yemek borusu yanmasının tedavisinde son derece etkili bir maddedir. Sarımsağın içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde bu gibi şikayetlerin giderilmesine fayda eder. Günde 5 diş sarımsak çiğneyerek tüketilmesi önerilir. Bu süreç içerisinde sarımsağı çiğneyemeyen kişilerin hap şeklinde yutması da tavsiye edilir. İçerdiği bileşenler sayesinde mide asidinin dengelenmesine yardımcı olur.

Kefir

Yapılan araştırmalara göre kefir, yemek borusu yanmasına karşı faydalı bir besindir. Kefir içerisinde bulunan maddeler bağırsakta bulunan iyi huylu bakterilerin çoğalmasını destekler. Kefir tüketilmesiyle sindirim sistemi içerisindeki enzimlerin üretimine etki eder ve bu sayede bu bölgedeki yanmanın giderilmesini sağlar.

Hatmi Çiçeği

Alternatif tıpta birçok hastalığın tedavi edilmesinde kullanılan hatmi çiçeği, yemek borusu yanmasının bitkisel tedavisinde de etkili bir bitkidir. İçerdiği bileşenler sayesinde solunum yollarında bulunan problemlerin giderilmesine yardımcı olur. İç organlarda bulunan kas spazmlarının giderilmesini sağlar. Özellikle reflüden dolayı meydana gelen yemek borusu yanmasında etkilidir. Boğaz bölgesindeki dokuların tahribatının giderilmesi için kullanılır. Çay halinde tüketilmesi önerilir.

Bitkisel Tedavi Yöntemlerinin Önemi

Yemek borusu yanması gibi rahatsızlıklarda bitkisel tedavi yöntemleri, tıbbi tedaviye destek olarak kullanılabilir. Ancak bu tür tedavi yöntemlerine başlamadan önce mutlaka bir doktora danışılmalıdır. Doğru teşhis ve tedavi yöntemleriyle birlikte, bitkisel tedavi yöntemleri şikayetlerin azalmasına ve yaşam kalitesinin artmasına katkı sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yemek Borusu Nedir?

Yemek Borusu Nedir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yemek Borusu Kanseri 4 Evre

Yemek Borusu Kanseri 4 Evre

Yemek Borusu İltihabı Belirtileri ve Tedavisi

Yemek Borusu İltihabı Belirtileri ve Tedavisi

Yemek Borusu Mantarı Tedavisi

Yemek Borusu Mantarı Tedavisi

Yemek Borusu Daralması Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Yemek Borusu Daralması Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Yemek Borusu Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Yemek Borusu Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi